Yeni Honda Civic Sedan Yorumları

Yeni Honda Civic Sedan Yorumları

Honda Civic Sedan yenilenmesinin ardından hedefine premium araçları aldı. Gebze'deki Honda Fabrikası'nda üretilen araç çok iddialı özelliklere sahip.


Tasarım
Honda Civic Sedan'ın tasarımı nasıl sorusunun yanıtı oldukça tatmin edici. Çünkü işte burada Honda Civic Sedan çok rahat bir şekilde beğeni kazanacak bir değişim yaşadı. Tasarımcıların ve Honda yönetiminin yaptıkları açıklamalara göre Honda Civic Sedan tasarım açısından da kendine premium araçların detaylarını hedef olarak aldı: 

yere daha yakın ve biraz daha geniş ön yüz tasarımı. Uygulama şekline baktığımız zaman bu konuda son derece başarılı olduklarını görüyoruz. Yüz tasarımı açısından Civic Sedan çıtayı birkaç adım ileriye taşımış durumda. 

Yeni Honda Civic Sedan Yorumları
Yeni Honda Civic Sedan Yorumları

Dinamik görünen tasarım aynı şekilde profil detaylarında da devam ediyor. Akıcı hatlar sayesinde profil tasarımının sade olmasının önüne geçilmiş. Arkaya doğru yükselen omuz çizgisi konusunda da araç çok çekici bir görsellik sunuyor. Arka tasarım açısından bu yeni detaylar biraz eleştiri alıyor. Stop lambalarının yapısı, ön kısma göre biraz daha yüksek olması, sedan olmasına rağmen kısa bir bagaj formuna sahip olması eleştiri alan yanlarından.

İç Mekan

Civic Sedan iç mekan tasarımı açısından da büyük bir ilerleme göstermiş durumda. Kapıyı açıp iç mekana geçtiğimiz anda rahatlıkla kalite seviyesinin arttığını görmemiz ilk dikkatimizi çeken konu oldu. Kullanılan malzeme kalitesi lüks sınıf araçlarla yarışabilecek seviyeye gelmiş. Kullanım sırasında iç mekanı bir önceki neslinde gürültülü olan aracın bu konuda da iyileşmesi sağlanmış. Yaptığımız hızlı otoyol kullanımları sırasında iç mekan sessizliği konusunda gürültü sınırının çok rahat bir şekilde altına inmeyi başardı. Yaşam alanı kullanışlılığı açısından yaptığımız incelemede de önemli bir sorun yaşamadık. Neredeyse tüm firmaların vazgeçtiği arkası boş duran orta konsol tasarımını neden tercih ettikleri konusuna bir anlam veremedik. Bu tip tasarımlar daha fazla alan için yapılıyor ama başarılı olamıyor. Dokunmatik ekranın hassas çalışma karakterini sevdik. Kullanımı birçok araca göre daha iyi. Yaşam alanı genişliği konusunda ön tarafta herhangi bir sorun yok. Ama arka tarafta yüksek bir şaft tünelinin yer almaya başlaması ortada yolculuk edenlerin hayatını zorlaştıracak bir detay olacak.

Motor
Honda Civic'in motoru ise oldukça detaylı i,ncelenmesi gereken bir konu. Çünkü en çok eleştiriyi Honda Civic Sedan bu kısımda alıyor. 1.6 lt'lik benzinli ünitenin artık çok geçmişte kaldığı fikri ön plana çıkıyor. Bu konuda Honda yönetimi 2017'nin ilk çeyreğinde 1.5 lt 182 HP güç üreten CVT otomatik şanzımanlı versiyonun satışa sunulacağını açıklıyor. Dizel motor içinse 2018 yılını beklemek gerekiyor. Araçta kullanılan 1.6 lt'lik ünite için yapılan en önemli eleştiri olarak yüksek tüketim gösteriliyor. Manuel ve CVT şanzımanla satın alınabilen bu ünite Civic ile birlikte sunulan tek motor. Ama Honda yönetimi gelen eleştirilere kulak vererek bu aracı fabrika çıkışında LPG'li olarak sunuyor. Bu sayede tüketim alt seviyelere fabrika destekli olarak otomatik olarak çekiliyor. Üstelik LPG tankı eskiden olduğu gibi bagaj hacminden de çalmıyor. Motorun sunduğu performans Türkiye'nin ortalama hız sonuçlarını karşılayan performansı rahatlıkla sunuyor. Açıklanan verilere göre test otomobilinde de olduğu gibi CVT otomatik şanzımanla 0-100 km/s hızlanması 11.6 saniyede tamamlıyor ve 196 km/s son hıza ulaşıyor.

Güvenlik

Şimdilik Honda Civic Sedan'ın eski EuroNCAP sonuçlarıyla yetinmemiz gerekiyor. Bir önceki neslinde EuroNCAP tarafından 2012 yılında yapılan çarpışma testinden araç 5 yıldız alarak ayrılmayı başarmıştı. Ancak donanım listesine baktığımız zaman güvenlik donanımları açısından günümüz koşullarının biraz gerisinde kaldığını görüyoruz. Mesela otomatik fren, adaptif hız sabitleme sistemi, şerit takip yardımcısı, şerit koruma yardımcısı gibi özellikler araçta yer almıyor. Üstelik bunları ilk karşımıza çıkaran markalardan biri Honda olmasına rağmen.

Konfor & Yol Tutuş

Uygun fiyatlı kompakt sedan sınıfında yer alan araçlar içinde en iyilerden biri. Bu tartışmasız bir gerçek. Yaptığımız 150 km'lik sürüş boyunca yol tutuş konusunda en küçük bir sıkıntı yaşatmadı. Virajlara giriş konusunda ona hep güven duymamızı sağlayacak bir karakter ortaya koydu. Süspansiyon sisteminin başarılı yapısı ve yüzün daha alçak bir seviyede konumlandırılması eskisine göre çok daha iyi bir sürüş karakterine sahip olmasını sağlamış. Buna eşlik eden direksiyon sisteminin başarılı çalışma karakteri de sürüş konforunu ve güvenliğini artırıyor. Direksiyon simidinde yapılan iyileştirmeyi de sevdik. Yapılan açıklamaların ardından onu kullanmadan biraz sert bir karaktere sahip olacağını düşünsek bile yaptığımız sürüşün ardından konfordan da taviz vermediğini gördük. Çukur geçişleri ve kasislerden geçerken iç mekana ne darbe ne de gürültü geldi. Yeni Honda Civic Sedan bu konuda gerçekten de adımlarını çok hızlı bir şekilde ileriye doğru götürmüş.

Teknik Özellik
Motor : 1.6 lt 
Motor Hacmi : 1597 cc 
Silindir Adedi : 4 
Maksimum Güç : 125 HP 6500 d/d 
Maksimum Tork : 152 Nm 4300 d/d 

Performans 
0-100 km/s Hızlanma : 11.6 sn
Maksimum Hız : 196 km/s

Yakıt Türü : Benzin 
Yakıt Tüketimi 
Şehir İçi : 9.2 lt
Şehir Dışı : 5.2 lt
Karma : 6.7 lt
Test : 8.8 lt

Uzman Yorumu

Honda Civic Sedan hiç olmadığı kadar iddialı bir otomobil olacak. Türkiye’de üretiliyor olmasının avantajına da sahip olan araç kompakt sedan sınıfında limitleri bir adım ileriye taşıyan bir model olmuş durumda. Tasarım, iç mekan detayları, sürüş karakteri, konfor gibi konularda adımını C sınıfından çıkararak D sınıfına atmış gibi. Motor konusunda eleştiri oklarının hedefinde olan aracın geçtiğimiz dönemde olduğu gibi fabrika çıkışında LPG sistemine sahip olması bu eksikliğini yine giderecektir.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.