Smart Forfour Yorumları

Smart Forfour Yorumları

Smart'ı hepimiz iki kişilik araçları ile biliyoruz. Ama smart aslında 4 kişinin son derece rahat yolculuk yapabileceği iddialı bir seçeneğe daha sahip.


Tasarım

Smart'ı iki kişilik modeliyle (Samrt Fortwo) ile tanıyoruz. Gerçekten de bu arabanın yeri bizim için ayrı. Samrt Fortwo, şehrin günden güne kalabalıklaştığı günümüzde hayatımızı kolaylaştıran bir araç olmasıyla ön plana çıkıyor. Küçücük yerlerden geçip, küçücük yerlere park etmemizi sağlıyor. Ama bu araç, iki kişilik bana yetmiyor diyenler için smart, dört kişilik bir versiyona da sahip. Smart forfour adı verilen aracın tasarımı tıpkı kardeşinde olduğu gibi eğlenceli bir forma sahip. Çift renkli olarak satın alınabiliyor olmasıyla birlikte bu sevimli ifadesini birkaç adım daha ileriye de taşıyor.

Smart Forfour Yorumları
Smart Forfour Yorumları

Sevimli bir yüz tasarımına sahip olan smart forfour, yandan bakıldığında oldukça sade bir tasarıma sahip. Arka kısımda yine eğlenceli bir karaktere bürünen araç, şişkin tampon tasarımıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Onun tasarımına baktığımız zaman eleştirmekten çok onun eğlenceli detaylarını görmek hoşumuza gidiyor. 

İç Mekan

Smart Forfour iç mekanında da çift renk tercih edilmiş. İşte bu, yaşam alanını olduğundan daha ferah hissetmek için çok iyi bir düşünce. Bu sayede yaşam alanı açık renklere de ev sahipliği yaparak karanlığın etkisinde kalmaktan kurtulmuş.

Fazla kumanda kalabalığının olmadığı yaşam alanında gösterge panelinin tasarımına alışamadık ve ondan ayrılırken bile göstergeleri iyi bir şekilde kullanamamış olduk. Kaçla gittiğimizi anlamak için bile çaba harcamamız gerekti. Devir saati ön camın en sol altında konumlandırılmış ve iki farklı yere bakmamıza neden olmuştu. Ama bunlar kimin umurunda. Çünkü onun farklı olmak gibi bir özelliği var. Tamam 4 günde alışamadık ama 10 gün sonunda ne olacağını kim bilebilir.

Smart Forfor Çok Mu Dar?

Yaşam alanı genişliği konusunda söyledikleri gibi 4 kişi rahat bir yolculuk yapabiliyor. Hatta boyu 1.80 metreye kadar olanlar için oldukça kullanışlı bir yaşam alanı bile diyebiliriz. Küçük olmasına rağmen yaşam alanında eşya gözlerinin sayısı açısından da bizlere sıkıntı yaşatmadı. Sessizlik konusunda yaşam alanı biraz daha iyi olmayı hak ediyor. Biraz hızlı gidelim dediğiniz zaman mekanik sesler ve motor gürültüsü yaşam alanına hesap ettiğimizden biraz daha fazla yansıdı. 

Motor

Tam bir şehir otomobili ve motor seçenekleri de buna göre ortaya çıkarılmış.

Smart forfour'un motor kaputunun altında 999 ve 898 cc'lik iki motor seçeneği yatıyor. Bu motorlardan 898 cc'lik olanı turbonun desteğini yanına alarak 90 HP güç üretiyor. Test aracında da olduğu gibi 999 cc'lik benzinli motoru tercih etmeniz durumunda araç 71 HP güç sunuyor.

Durun, durun aman çok güçsüzmüş diye düşünmeyin, şehir kullanımları için beklediğimiz ne varsa bu motor seçeneği bize rahatlıkla sundu. Üstelik otomatik şanzıman konforu hayatımızı kolaylaştıran bir başka durum oldu. Bu arabayla yolda gördüğümüz herkesi geçmek gibi bir fikrimiz olmadı ve elde ettiğimiz sonuçlardan çok memnun kaldık.

Smart forfour fiyatı biraz daha uygun fiyatlı olabilir miydi bilemiyoruz ama fiyatların büyük bir hızla yükseldiği günümüzde iyi bir şehir çözümü arıyor ve farklı olmayı da seviyorsanız smart forfour'a göz atmanız yeterli.

Güvenlik

Smart Forfour'un tasarımı, sadece ikonik görünmesi için böyle değil. Bu araçta ralli arabalarında gördüğümüz gibi bir güvenlik kafesi kullanılıyor.

Tridion güvenlik hücresi ileri teknoloji ürünü çelikten yapılmış bir sistem. Tridion güvenlik hücresi yolcuları tıpkı koruyucu bir kabuk gibi sarmalıyor. Bu güvenlik hücresinin getirdiği artıyla çarpışma halinde deformasyon asgari seviyede tutulmuş oluyor. Smart forfour 2014 yılında girdiği Euro NCAP çarpışma testinden 4 yıldız alarak ayrıldı.

'Smart Forfour ne kadar güvenli bir araç' sorusunun yanıtı net: oldukça iyi. 

Konfor & Yol Tutuş

Bu araçla özellikle park manevralarını yapmak gerçekten büyük kolaylık. Kolay park edilen bir araç arıyorsanız, Smart Forfour iyi seçim. Nerede başlayıp nerede bittiğini çok kolay bir şekilde anlıyorsunuz. Hele de dört kişilik ama küçük bir araç arıyorsanız en iyi seçneklerden biri. Dört kişilik olmasına rağmen küçük ölçülere sahip olması onu şehrin kalabalık caddelerinde de çok avantajlı kılıyor.

3495 mm'lik özelliği ile yol ortalamalarından neredeyse 1 metre daha kısa boylu bir araç. Bu sayede kalabalık caddelerde kıvrak manevraları kolay bir şekilde yapmanızı sağlıyor. Konfor konusunda da beklediğimizden daha iyi. Kardeşinden daha konforlu olduğu kesin. Derin çukur geçişlerinde darbeler özellikle arka tarafta biraz fazla hissediliyor olsa bile bu can sıkıcı bir durum olmuyor.

Hızlı viraj girişlerindeyse kendinizi bir karting arabası kullanıyormuş gibi güvende hissediyorsunuz. Yüksek performans testlerine göre bir araç değil ama bu tip küçük deneme testlerinden başarıyla ayrıldı. Düşük tüketim sonuçlarına imza atan smart forfour'un düşük emisyon verisiyle çevre dostu olduğunu bilmekse keyfi artıran detaylardan. Arka tarafta oturanların mandallı arka camlara alışması gerekiyor. Biz buna alışamadık umarız siz alışabilirsiniz.

Neredeyse hayatımın tamamını şehrin kalabalık caddelerinde araba kullanarak geçiriyorum. Farklı görünmeyi seviyorum. Yolculuklarımda en fazla dört kişi oluyoruz. Bu üç durum sizin için geçerliyse doğru testi okudunuz demektir. Günümüz fiyatlarına göre uygun bir etikete sahip olan smart forfour sizin tüm isteklerinizi yerine getirecek.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.